“A journey of a thousand miles begins with a single step.” — Lao Tse

Bij ons eerste contact staat kennismaken centraal. Het geeft jou de kans om te voelen of de spreekwoordelijke “klik” er is. Een goede cliënt-therapeut relatie is wat mij betreft zeer belangrijk! Het is de basis waarop al de rest kan ontstaan.

In dat eerste gesprek gaan we jouw hulpvraag wat verder verkennen. Steeds met uiterste zachtheid en respect. Ik besef zeer goed hoe spannend die eerste stap kan zijn!

Als iedere mens uniek is, dient ook iedere therapie uniek te zijn!

Dit mag jij vrij letterlijk nemen. De term “Interactionele vormgeving” (I.V.) vat het eigenlijk mooi samen. De therapie ontstaat in de interactie tussen jou en mij. Afhankelijk van jouw uniek verhaal, persoonlijkheid en hulpvraag, tracht ik de juiste methodieken te kiezen. Samen werken we aan beweging & verandering in jouw situatie.

Een IV-therapeut is geschoold in het aanwenden van methodieken uit verschillende therapeutische stromingen. Net om je de ondersteuning te bieden die het best aansluit bij wie je bent en jouw hulpvraag. Zo werkt I.V. met cliëntgerichte therapie, contextuele therapie, psychoanalyse, gedragstherapie, systeemtherapie, creatieve therapie, lichaamswerk,...

Van alle opleidingen die ik kon kiezen, gaf I.V. me de beste tools om de mens in zijn geheel te kunnen bevatten. Een docent gaf me de volgende metafoor:

“een IV-therapeut staat hoog boven het zwembad op een springplank, kiest welke duikbril hij opzet en springt de diepte in. Om daarna opnieuw het overzicht waar te nemen, een andere bril te kiezen indien nodig en daar gaat hij opnieuw.”

Uiteraard staat het zwembad voor psychosociale problemen en de bril voor de diverse therapeutische technieken & stromingen. Denken, voelen en doen komen aan bod. Wanneer deze drie facetten van de mens in actie zijn en afgestemd op mekaar loopt alles goed. Wanneer deze dreigen verstoord te worden of dreigen stil te vallen komt die persoon in de problemen. Het is deze totale kijk op de mens die me zo aansprak. Geen opgesplitste, eenzijdige aanpak maar wel een veelzijdige, integratieve & cliëntgerichte manier van werken.

Indien je vragen hebt of meer info wenst, aarzel dan ajb niet en neem vrijblijvend contact met me op!

Kom gerust kennismaken! Je bent alvast van harte welkom!

Neem contact op

Laat ons jouw naam en mailadres achter en wij nemen contact op met jou.

Je gegevens worden verwerkt conform het privacy beleid van Yves Van der Auwera | Praktijk voor Psychotherapie.

Adres


Stationsstraat 59, 3590 Diepenbeek - BE

Telefoon


+32 (0) 465 00 23 06